Luk
- Advertisement -

Fashion News

Sorry, Posts you requested could not be found...

ACCESSORIES

Sorry, Not enough posts for this block, please add more posts...

LIFE & LOVE

Sorry, Not enough posts for this block, please add more posts...

- Advertisement -

THE LATEST

Guide

Når Vi Fejlagtigt Lærer at Være Ligeglade med Moden

Mode mand

Menneskelige reaktioner på ting i vores omverden har det altid med at være overdrevne. Det har nok noget at gøre med, at vi har det langt nemmere ved at håndtere hvis ting er sorte eller hvide: hvis vi bare kan se væk fra nuancerne, og sige at det ene er rigtigt og det andet er forkert. Problemet er bare, at verden ikke er i sort/hvid: den er fyldt med alle regnbuens farver, og så lidt til. Hvis vi erkender at det er tilfældet, så må vi også mande os op, og kigge på alle faktorerne før vi træffer beslutninger.

Grunden til jeg bringer det op er, at jeg for nyligt har set en helt masse drama omkring at vi skal holde op med at gå op i mode. Beskyldninger om at det er en kapitalistisk drevet pengemaskine der bare ønsker at gøre os forbruger til zombier der bliver ved med at betale for at være med på bølgen. Men hold nu lige op, ikke? Tror du ikke der var mode lang tid før de kapitalistiske markedskræfter kom til at sidde så tungt på den vestlige verden som de gør i dag? Tror du ikke der er noget der hedder modetøj og tasker i lande, hvor økonomien ikke er drevet af kapitalisme?

Moden har været med os altid. Vi har altid kigget på andre menneskers udseende, og forsøgt at aflæse noget omkring deres personligheder. Derfor har vi også altid arbejdet på at justere vores udseende, så det vi signalerer rent faktisk stemmer overens med hvem vi er. Da mennesker er sociale dyr, så er en udbredt og velset værdi det, at man har forståelse for sine medmennesker og ønsker aktivt at engagere sig med dem. Det kan man vise ved at iklæde sig tøj, der tematisk set er kompatibelt med det tøj, som størstedelen af andre mennesker går i: altså følge moden!

I dag har vi mange flere måder at udtrykke os på en nogensinde før, og det betyder at vi har formået at kombinere denne mulighed for at ”følge moden” samtidig med at man kan give tingene sit eget twist, og vise noget omkring sin individualitet og personlige værdier. Du siger noget andet med en Samsonite taske end du gør med en fra et andet modemærke: men begge dele følger den nuværende trend i moden.

Kapitalismen har altså blot lyttet til det behov folk har for at kunne udtrykke deres individualitet, uden at gå på kompromis med at signalere deres sociale forståelse. Den presser ikke folk i nogen nævneværdig grad til at ”følge moden”: den tilbyder blot måder at gøre det på, som er efterspurgte. Det er fint at være kritisk overfor markedskræfterne, men når argumenterne ikke holder stik, så skader det altså kun kritikken.

Læs mere
Tech

Det er Okay at Være en Lille Virksomhed

Lille virksomhed

Danmark har vokseværk når det kommer til nystartede virksomheder. Det er en interessant udvikling, fordi det er et vokseværk i en anden dimension, end vi har set før. Normalt vokser virksomheder op ad: nogle få virksomheder klarer sig godt, opkøber nogle af de mindre virksomheder, og bliver til mastodonter. Kæmpe virksomheder der kan presse konkurrenter ud af markedet, og spille højt spil. Men det danske erhvervsliv ser anderledes ud i dag: væksten op ad er stagneret, og vi ser nu i stedet vækst ud ad. Der er mange små virksomheder, og de nægter at lade sig opkøbe.

Det handler i høj grad om, at drømmen har ændret sig. Det er gået op for de danske iværksættere, at de ikke bliver mere lykkelige af, at have en kæmpe virksomhed med milliard omsætning. Tværtimod byder den på mere stress og mindre fleksibilitet. De fleste drives til at starte egen virksomhed, fordi de så kan styre deres egen tid, og handle efter deres egne værdier: altså ting der forsvinder, i det øjeblik virksomheden når mastodont størrelsen. Vi har lært af de gamle entreprenørers fejltagelser, og holder i stedet det reelle mål for øje: værdiskabelsen.

Målet er at kunne skabe en vis værdi – den forandring man ønsker at bidrage med til verden – uden at gå på kompromis med hvad man selv står for, og gerne vil have ud af sit liv. Det betyder typisk, at virksomheden ikke vokser sig specielt stor. Og det er helt okay, at være sådan en lille virksomhed: de fleste vil endda mene, at det er bedre!

Men hvad med mulighederne? Begrænses man ikke i, hvor meget man kan udbrede denne værdi, eller i hvor høj grad den kan skabes, når man sætter et loft for væksten? Det har været den primære motivation for mastodonterne i sin tid: det virkede som en nødvendighed for, at kunne fortsætte visionen. Men i dag ved vi bedre. Forretningslivet i Danmark handler i dag mere og mere om partnerskaber. Med en agillic partner, kan man eksempelvis komme rigtigt langt med automatiseringen af ens markedsføring, uden at skulle starte en ny afdeling og ansætte 12 mennesker. Ved at alliere sig med et eksternt revisionsfirma, kan man sælge mere og bredere, uden at skulle have en dedikeret regnskabsafdeling inde i virksomheden. Internettet har selvfølgeligt også gjort meget: der kan reklameres over hele verden, selvom man kun har kontor ét sted. Alt er blevet globaliseret, og denne globalisering er noget de danske iværksættere virkelig har taget til sig, og som har lagt bunden for den nye bølge af små virksomheder, der godt kan lide deres størrelse. Vi vil sandsynligvis se flere partnerskaber på tværs af disse små virksomheder, og disse ”spindelvæv” af kompetencer vil med al sandsynlighed vippe de sidste mastodonter væk.

Læs mere
Kærlighed & Liv

Inspiration til den perfekte dåbsgave

daabstavle

Er du inviteret til barnedåb og går du og funderer over den perfekte gave til den lille ny så kan du her finde lidt inspiration. Alle ønsker at give en gave, som forældrene og barnet bliver glade for. Herunder er der nogle idéer.

Lækkert tøj kan altid bruges. Vælger du at købe tøj til den nyfødte så anbefales det at gå efter tøj mærket med Oeko-tex. Det er en sundhedsmærkning, der garanterer at tøjet ikke indeholder skadelige stoffer.

Af klassiske dåbsgaver kan nævnes bøger, bamser, sparegrise i sølv samt gavekort til fotografering hos en professionel fotograf. Ligeledes er de elskede og klassiske Kay Bojesen figurer såsom aben en god gaveidé der kan pryde barnets værelse.

Personlige dåbsgaver er et hit

En personlig gave målrettet forældrene og det lille barn går rent ind. Giver du en personlig gave til dåben er der næsten garanti for at du vil blive husket. Personlige gaver behøver ikke være dyre. Her er det tanken der tæller. En personlig gave kunne eksempelvis være en hjemmestrikket hue med handsker eller en body.

En anden populær dåbsgave er dåbstavler med barnets navn og oplysninger som fødselsvægt, stjernetegn mv. En dåbstavle eller dåbsplakat hænges typisk op på barnets værelse til pynt. Man angiver typisk barnets navn, længde og vægt ved fødsel samt tidspunkt og sted for fødslen på fødselstavlen. På den måde kan besøgende til den lille ny også lære lidt om barnet. Man kan nemt lave sin egen helt personlige fødselstavle på computeren og printe den ud. Man kan også finde nogle flotte skabeloner på internettet hvor man kan sætte barnets oplysninger ind og bestille et flot tryk i glas og ramme.

Der findes også bøger til barnets første år. I bøgerne kan forældrene løbende kan skrive oplysninger ind. Det er spændende for familie og venner at læse og sjovt for barnet at se tilbage på når det bliver ældre.

Sølvsmykker og dåbsrør med indgravering af barnets navn og fødselsdato er også et hit.

Man kan også købe komplette sæt til at tage hånd- og fodaftryk af barnet, som så kan hænges op på væggen.

Kun fantasien sætter grænser. Det er bare om at være opfindsom.

Læs mere
Guide

Sådan klæder du dig både elegant og sexet

Modetøj

Det kan være svært at finde en balance i at fremhæve alle ens feminine kurver mens man ser elegant og sofistikeret ud. Det handler om at se selvsikker ud i et stilrigtigt sæt tøj, som viser at du er en stærk og moden kvinde, mens det hinter til at du samtidig har en noget mere fræk side, som bestemt er værd at se nærmere på. Man ender ofte ud med enten at se lidt for fræk ud, så man enten ligner en prostitueret eller bare ser billig ud, eller lidt for moden og kedelig, så man ligner man altid er på arbejde som en alvorlig og på ingen måde sjov advokat, der aldrig har overvejet, at der kan være et liv uden for arbejdet. Frygt ikke, vi har undersøgt sagen og er nået frem til nogle råd til, hvordan du finder den helt rigtige balance mellem det sofistikerede og elegante, og det frække og sexede.

Hvis du er på stranden er det nemt nok: find en bikini, der viser nok frem uden at have en masse pynt eller på anden måde siger ’se på mig, se på mig!’ Det er desværre sjældent vi i Danmark kan tage til stranden uden at fryse ihjel, så lad os bevæge os videre til tøj, der kan bruges i de fleste situationer. I den trendy og elegante ende har vi tøj fra blandt andet Second Female, som ved første øjekast måske kan få dig til at se kedelig og mor-agtig ud, men hvis du tilføjer et bælte, der måske ikke ligefrem er tiltænkt at være der af dem, der designede tøjet, så kan de friske det op og give det liv, som enhver mand, der er noget værd, ville blive interesseret i. Du kan også blande det med andre ting, såsom en læderjakke eller smykker såsom et armbånd og en ørering, eller måske endda nogle farverige fingerringe og et tydeligt hårbånd.

Hvis en mand er grunden til at du vil friske dit look op, så er det måske værd at tænke på hvad der sker bagefter. Når tøjet er på plads og han kan se at du både er moden og fræk, så kan det føre til at han ser mere, end du normalt viser frem. Hvis han når så langt som at fjerne det tøj, du har brugt så forfærdelig lang tid på at vælge og sætte sammen på den helt rigtige måde, så går det ikke, at det han finder nedenunder er noget, der i hans hoved kun hører hjemme på en gammel sur bedstemor. Det er tid til at finde det rigtige lingeri, men på det punkt er det et endnu mere personligt valg, så led efter noget, der både fremhæver de rigtige dele og skjuler nok til at der skal lidt fantasi til, så længe det stadig er på.

Læs mere
Kærlighed & Liv

Sådan kunne Rapunzel også have flygtet

Flygt

Vi kender alle sammen historien om Rapunzel med det lange hår. Hun blev som helt lille enten bortført eller på anden måde overdraget til en heks eller fe, som placerede hende i et højt tårn uden anden udgang end et vindue helt øverst oppe. Når heksen eller feen kom med mad, bad hun Rapunzel om at lade sit hår falde ud af vinduet, så hun kunne kravle op til hende. På det punkt og nogle andre varierer eventyret, men det vigtige er, at Rapunzel enten forsøger at flygte og bliver smidt ud eller det lykkes for hende at flygte ved at bruge sit hår til selv at kravle ned, hvorefter hun i nogle fortællinger klipper håret bagefter da det er bundet fast i toppen af tårnet. Vi vil her se på nogle andre måder, hun kunne have flygtet.

Hvis der er garn i tårnet kunne hun have brugt dét. Der er dog et par problemer, der først skulle løses. Det første er, at garnet ikke er stærkt nok, hvis hun bare binder det fast og forsøger at kravle ned, og vi kan jo ikke have at hun dør midt i eventyret. Vi kan løse det første problem ved at hun strikker garnet sammen, så det bliver stærkere. Det kræver dog et par strikkepinde, men hvis vi antager hun ikke har dem, kan hun i stedet fingerstrikke. Det næste problem er, at hun skal bruge en enorm mængde garn. Billigt garn for slet ikke at tale om silkegarn eller lignende bliver en dyr løsning, når der skal så meget til, og heksen eller feen ville sandsynligvis undre sig over, hvad al den garn bliver brugt til.

Den løsning minder faktisk meget om, hvad der sker i den originale udgave af eventyret, hvor prinsen kommer med silkesnore hver nat, men i den udgave bliver Rapunzel gravid og spørger heksen, hvordan det kan være hendes tøj ikke passer hende om livet længere, hvorefter heksen smider Rapunzel ud af tårnet efter hun har klippet hendes hår, som hun så bruger til at lokke prinsen op i tårnet og fortælle ham, at han aldrig vil se Rapunzel igen. Hvis deres plan havde lykkedes, ville det kun have været fordi prinsen var rig nok til at skaffe hende så meget silkesnor, men det kan sagtens kombineres med den forrige løsning, hvis en mindre rig prins havde fundet hende.

Den sidste løsning vi vil se på er springe ud af tårnet, men i så fald skal faldet gerne dæmpes, så vi kan få en lykkelig slutning. Det kan for eksempel gøres med en helt masse blade, men en mere sandsynlig løsning er måske at fælde et træ på en sådan måde, at det læner sig op ad tårnet. Hvis tårnet er virkelig højt, så er det ikke nok, men måske kan prinsen gøre toppen af træet blødere, så hun kan hoppe så langt uden at komme til skade.

Læs mere
Guide

På rejse med baby

Rejse baby

Mange forældre vælger at slutte barslen af med en tur til syden sammen med deres baby – eller måske går barnet første sommerferie sydpå. For nogle går turen let, og for andre er der flere udfordringer. Vælger du at tage ud og rejse med din baby kommer her nogle gode råd til, hvad du skal gøre dig af overvejelser, inden du tager af sted. Det kan måske kan gøre dig mere tryg – eller modsat bekræfte dig i, at du gerne vil vente med at rejse til barnet er ældre. Hvad skal du huske at pakke og hvordan med flyveturen ?

Planlæg din rejse

Er du typen, som godt kan lide at tage spontane valg og tage tingene lidt, som de kommer, kan den første rejse med baby godt være en fordel for dig at planlægge. Så vil I nemlig have nogle faste holdepunkter under turen og I skal ikke bruge unødigt tid på at finde et sted at være eller sove med en træt baby ”under armen”. Baby har brug for sine lure og for mad. Har du forventninger om, at skulle være på farten meget at tiden, kan det godt være, at de ikke helt bliver indfriet. Derfor er det en god ide hjemmefra at afgøre, hvad I gerne vil opleve, og hvad det skal være for en slags ferie, da der nu er et ekstra lille væsen at tage hensyn til på rejsen. Juster rejsen undervejs og vær opmærksom på, at turen godt kan tage en anden form end forventet.

Pak babykufferten

Det kan godt være lidt svært at finde ud af, hvad du skal have med i kufferten, når der nu også skal pakkes til en ekstra person. Et godt tip kan være at lave en liste med alle de ting, som du og din baby bruger  i hverdagen, da mange af de ting vil gå igen på en rejse. Bleer er måske noget af det, som fylder allermest i kufferten – og man kan som regel godt få et fint udvalg af bleer alle steder, men vil du gerne undgå farver og parfumer kan det være en god ide at tage dine egne med.

Selvom dit barn ikke er særlig gammelt, skal du huske at få lavet et pas. Det kan være en god ide at få lavet passet i god tid, da der især i sommerperioden kan være ventetid. Det er meget forskelligt fra flyselskab til flyselskab, hvor børn- og babyvenlig de er, men de fleste tilbyder babymad, lift og puslepladser om bord på flyet.

Overnatning

Vælger I en destination, hvor der er varmt, kan det anbefales at booke et værelse, en lejlighed eller et hus med aircondition. Varmen kan være meget voldsom, og det er rart både for dit og barnet at blive kølet ned. Det gør i mange tilfælde også, at nætterne bliver mere behagelige. Sørg desuden for at finde et sted som er familievenligt, og hvor der evt. er mulighed for at benytte mikroovn – det kan være belejligt, hvis der skal varmes mad eller flasker på rejsen. Du behøver måske ikke selv at få vasket tøj i løbet af en uge, men da der ofte er mere beskidt tøj i forbindelse med en baby, kan det også være smart at undersøge, hvor det nærmeste vaskeri ligger. Her har du også mulighed for at få vasket din baby badedragt til dit barn, hvis den skulle have brug for at blive vasket.

Læs mere